Belépés
Őszibarackos, túrós lepény
... sütőport, a citrom reszelt héját, csipetnyi sót és a porcukrot összedolgozom. Egy közepes nagyságú tepsit 10 deka vajjal egyenletesen bekenek. A felvert tojásokat a tejjel simára keverem. A lisztes keverék felét a tepsibe teszem, majd a krumplinyomón átpréselt túróval meghintem. Rászórom még a megtisztított mazsolát. Ezután a meghámozott, kis kockákra vágott őszibarack és a félret...
Csokis keksz
... keverni .A liszetet a sütőporral és a pici sóval szintén .
A vajas masszába önteni egy kevés tejet , majd 2- 3 kávéskanál Nescacaóval , meg 1 db tojással összekeverni , hozzádni a lisztes keveréket .

Lehet ugy is hogy a kakaót csak a tészta felébe keverni , ekkor 2 szinü lesz a keksz .

1 órát pihentetni a hütőben . szaggatni mejd sütöpapirral kibélelt t...
GOMBAMÁRTÁS
... egészet forrald fel. Miután felforrt, akkor látod, milyenre sikerült az állaga. Ha túl sűrűnek látod, önts hozzá egy kis tejet, és újra forrald föl. Ha túl hí...
Hájas alaptészta
... áztatjuk, majd vízból kivéve lehártyázzuk, ledaráljuk. 10 dg liszttel átgyúrjuk, majd félretesszük. A többi hozzávalóból rugalmas tésztát észítünk, jól kidolgozzuk. Kinyújtjuk, rákenj...
KELT PITE
... kimagozott meggy


Először a tejet,tojást,sót,cukrot,a felfuttatott élesztőt és a zsírt ös...
Amerikai pite
... teáskanál őrölt fahéj

Az almákat hámozd meg, magozd ki és vékonyan szeleteld fel. Egy tálban keverd össze a cukrot, lisztet és fahéjat. Az almát tedd egy nagyobb tálba és öntsd rá a lisztes keveréket. Tedd hútőbe egy egész éjszakára.

Tészta:

2 csésze liszt
1 teáskanál só
2/3 csésze főzőmargarin vagy rama
3 egy csésze hideg viz...
Mézes teakenyér
... sütőport, sót, fahéjat, gyömbért és a vaníliás cukrot. Egy másik keverő edénybe tegyük a tojást, tejet, mézet, olajat és a teafőzetet. Keverjük jól össze, majd kis adagokban keverjük bele a lisztes keveréket. Dolgozzuk alaposan össze, majd egy kivajazott és liszttel megszórt őzgerinc- vagy gyümölcskenyérformába öntsük. 150 fokos sütőben legalább 45-50 percig süssük. Célszerű fogvá...
Citromfelfújt
... tűzről levéve belekeverjük a vajat, és 15 percig hűtjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval és a félretett citromlével habosra (de nem keményre) verjük, félidőben hozzáadunk 2 dkg cukrot. A lisztes keveréket, a tojássárgákat, a citromlevet és a citromhéjat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérje egyharmadát. Végül óvatosan belekeverjük a maradék fehérjét, és az előkészített for...
Károsít az uborkalisztharmat
... korban támadja meg a lisztharamat a növényeket, annál súlyosabb a kár.

Tetemes károkat okozhat

Kezdetben az apró foltok napról, napra növekednek, végül összefüggő lisztes bevonatot képeznek a levelek színén és fonákján valamint a levélnyélen és a hajtásokon. Erős fertőzések esetén a fiatal bimbókon, terméseken is megjelenik. A nyár végén apró, fekete tűszúrás...
Csokis pisztáciatorta
... süssük készre.
A krémhez a tojássárgáját és a lisztet kevés tejjel keverjük csomómentesre. Forraljuk fel a maradék tejet a cukorral, majd állandóan kever getve öntsük hozzá a tojásos-lisztes tejet, és addig főzzük, míg besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni. Közben vízgőz fölött olvasszuk fel a csokoládét, keverjük a krémhez, majd a margarinnal keverjük habosra. A kihűlt pisztáciás to...
receptek!!!
... tojás sárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A kakaót, a cappuccino port, a kávét, a fahéjat és a sütőport összekeverjük a liszttel. A lisztes keveréket hozzáadjuk a vajas masszához, majd belekeverjük óvatosan a tojásfehérjehabot. A formákba öntjük a masszát (csak 2/3-ig, mert megnőnek!), mindegyik muffin tetejére teszünk darabolt...
Húsvéti torta
... héját lereszeljük, a lisztet és a kakaót átszitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt. A vajat megolvasztjuk. A tojásokat és a cukrot habosra verjük. Állandóan kevergetve a cukros habhoz adjuk a lisztes keveréket, a vajat és a narancshéjat. 28 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, majd beleöntjük a tésztát, és meleg sütőben megsütjük.

2.
A krémhez a csokolád...
Ültessünk hagymás virágokat
... is szeptemberben időszerű. Ilyenkor vetjük például az egynyáriakat, amelyeket évente újra kell vetni (pl. szabadföldbe búzavirágot, menyecskeszemet, hidegágyba lángvirágot, kúpvirágot, lisztes zsályát és szegfűt). Ebben az időszakban ültetjük a gumós dísznövényeket is. Az utóbbiak közül különösen kedvelt térségünkben a lila, sárga és piros díszhagyma, az óriás hagyma, a medvehagym...
Amerikai palacsinta forró gyüm
... lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
2. A tésztához habosra keverjük a vajat a cukorral és a tojások sárgájával. Beletesszük a lisztes keveréket, a tejet, a tejszínt, egy csipet sót, és simára keverjük. Végül a tojáshabot is beleforgatjuk.
3. Serpenyőben kevés vajat melegítünk, és a szokásosnál vastagabb (kb. 1 ...
Rakott gombóc
... összekeverjük, és félretesszük. A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót meg a sütőport, és összedolgozzuk 8 dkg forgácsokra szelt vajjal. A tojásokat 5 dkg cukorral felverjük, és kis adagokban a lisztes keverékhez dolgozzuk, hogy lágy tésztát kapjunk. Egy lábasban kevés sóval vizet forralunk, a tésztából forró vízbe mártott kanállal gombócokat formázunk, és négyesével a forrásb...
Ropogós zabpelyhes bomba
... cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a margarint, és simára keverjük. Apránként hozzákeverjük a zabpelyhet is. Vaníliaaromával ízesítjük, majd a mandulával és a dióval is összedolgozzuk. Lisztes kézzel golyókat formálunk a masszából, kivajazott tepsibe tesszük, és meleg sütőben 25 percig sütjük. Amikor aranyszínűre sült, elzárjuk a sütőt, és még 10 percig benne hagyjuk. Minyonpap...
Szedres-almás piskóta
... összekeverjük. A lisztet, a margarint és a cukrot elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sütőport. A tojásokat villával kissé felverjük, belekeverjük a reszelt almát, a narancshéjat, majd hozzákeverjük a lisztes masszához. A szedret óvatosan beleforgatjuk, és a tésztát kivajazott sütőformába öntjük. Előmelegített sütőben 70-80 percig sütjük, de 50 perc után kissé mérsékeljük a tüzet. Ha ...
A liszteskék most is károsít
Az üvegházi molytetűnek nálunk 10-12 nemzedéke is kifejlődhet, ezért észlelése után azonnal védekezni kell

A liszteske már a szabadban is megél, sőt áttelel. Nyaranta, így idén is tömegesen jelen volt minden kertészkedő területen. Kiválóan szaporodik a kultúrnövényeken, például a napraforgón, tökféléken, valamint a széles levelű gyomokon egyaránt, így nem csoda, hogy min...
Túrós, meggyes kocka
... mokkáskanál só.

Elkészítése:

A lisztet összekeverjük a sütőporral, porcukorral és reszelt citromhéjjal. Margarinnal kikenjük a tepsi alját és oldalát, beleszórjuk a lisztes keverék felét. A tehéntúrót szétmorzsoljuk a liszt tetején, a meggyszemeket elrendezzük rajta és ráhintjük a maradék lisztet. A habosra felvert tojást és a tejet összekeverjük, és egyenlet...
Csokis-narancsos Nyárifagyis
... a szódabikarbónával és a narancshéjjal.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a sóval.
A cukrot habosra keverjük a tojások sárgájával és a narancslével, majd hozzákanalazzuk a lisztes keveréket felváltva a tejjel.
Végül óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjét a masszához, és a tésztát a papírral kibélelt muffinformába kanalazzuk. (csak 3/4-ig töltjük meg!)
20-25...
1 2 3 ..............96 97 .......144 145 .......192 193 194 
Címkék: KELT PITE, Csokis-narancsos Nyárifagyis, liszteskék most, citrom reszelt, porcukrot összedolgozom, közepes nagyságú, felvert tojásokat, tejjel simára, lisztes keverék, tepsibe teszem, krumplinyomón átpréselt, megtisztított mazsolát, pici sóval, vajas masszába, kevés tejet, lisztes keveréket, kakaót csak, tészta felébe, többi hozzávalóból, felfuttatott élesztőt, almákat hámozd, tálban keverd, almát tedd, nagyobb tálba, csésze hideg, vaníliás cukrot, másik keverő, tojásfehérjét csipetnyi, félretett citromlével, citromhéjat összekeverjük, tojásfehérje egyharmadát, maradék fehérjét, apró foltok, levelek színén, fiatal bimbókon, nyár végén, lisztet kevés, maradék tejet, tojásos-lisztes tejet, margarinnal keverjük, kihűlt pisztáciás, vajjal habosra, tojásfehérjékből kemény, cappuccino port, sütőport összekeverjük, vajas masszához, formákba öntjük, kakaót átszitáljuk, vajat megolvasztjuk, cukrot habosra, cukros habhoz, időszakban ültetjük, gumós dísznövényeket, utóbbiak közül, óriás hagyma, tojásokat kettéválasztjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.